Гримът през годините - история в снимки


 Здравейте!

Както знаете, аз съм историк и по образование, и по душа, затова всичко свързано с различните епохи ми е безкрайно интересно. Разбира се, няма как да пропусна да съчетая две от любимите си неща - историята и грима. Ето защо, днес ще ви разходя из ХХ и началото на ХХI век. пресъздадох емблематични грим тенденции през различните години.

1. Гримът през 20-те години

20-те години на XX век често е асоциирано с "Великият Гетсби" и именно от там е вдъхновена визията по-долу. Ако разгледате различни снимки, ще видите семпъл грим в по-неутрални цветове и леко очертаване на линията на миглите. Има две много характерни неща за грима през този период - ужасно тънките вежди и внимателно очертаните устни така, че устата да изглежда по-малка, а устните по-плътни.

Гримът през годините - 20-те

2. Гримът през 40-те

Когато мислим за 40-те няма как да не се сетим за Мерилин Монро. Именно нейният грим е модерен тогава, или по-скоро, тя е гримирана така, защото е било модерно. Леко опушен клепач, очна линия, червено червило, естествени вежди и емблематичната бенка, която много дами са си рисували допълнително.

Гримът през годините - 40-те

3. Гримът през 60-те

През 60-те години най-после цветът започва леко да пристъпва както в облеклото, така и в грима. Ето този грим е бил особено актуален, като основният цвят е бил жълт, зелен, син или розов. Веждите отново са максимално естествени.

Гримът през годините - 60-те

4. Гримът през 80-те 

Годините на диското и рокендрола, за мен най-хубавото десетилетие, и винаги казвам, че е трябвало да съм млада тогава. Стремежът към свобода вече се забелява и в грима, където мотото е "колкото по-шарено, толкова по-добре". Съчетават се два или повече ярки цвята на очите, както максимално цветни устни. Да не забравяме и топираната, възможно най-рошава и бухнала коса.

Гримът през годините - 80-те

5. Гримът през 90те и 2000 година

Най-страшното е, че и аз съм се гримирала по същия начин, който ще видите на снимката. Тогава пак бяха модерни много тънки вежди и точно тогава си съсипах моите собствени. Слагахме си черен молив във водната линия на окото, а на клепача нещо светло и бляскаво - бяло или светлосиньо. Червилата през 90-те бяха кафяви, докато след 2000-та година, по-скоро бледорозови. Зализвахме си косите с цветни фибички, каквито за съжаление (или за радост) в момента нямам.
Гримът през годините - 2000-та

Кой стил на гримиране ви харесва най-много?

хохо,
Teo

Сподели:

0 Коментари