Ревю: Добро момче и Умерено нежно - Галин Никифоров



Въпреки старанието ми да няма спойлери, е възможно ревюто да съдържа такива!


 Здравейте!

В настоящето ревю ще си говорим за първите романи на Галин Никифоров - "Добро момче" и "Умерено нежно". Аз не чета книгите му подред, затова тези двете са последното до момента, което съм чела от него. Двата романа са събрани в една книга, затова и обединявам двете ревюта в едно.

"Добро момче. Умерено нежно" - Галин Никифоров

Детайли за книгата

Заглавие: "Добро момче. Умерено нежно";
Автор: Галин Никифоров;
Жанр: Съвременна българска литература;
Издателство: Сиела;
Страници: 300;
Цена: 16.90 лв.;


Разгледай и другите ревюта на книги




Резюме на "Добро момче"

Когато животът ти е самотен и безсмислен, но изведнъж се изправяш лице в лице със смъртта – на какво си способен тогава? Когато си на ръба на оцеляването и целият свят е забравил за теб – къде търсиш спасението и на кой бог се молиш? Когато се връщаш в миналото си и когато там намираш само призраците на собственото си страдание – как успяваш да продължиш? Накъде те води сърцето, накъде те води умът? Колко можеш да загубиш и колко можеш да спасиш?


Моето мнение за "Добро момче"

Това е от романите, които се развиват на едно място, и честно казано, други подобни направо са ме побъркали. Този също беше на косъм. Действието се развива бавно, но през цялото време те държи в напрежение какво точно ще се случи. Настоящата ситуация е отлично преплетена с мислите в главата на героя. Има проблеми, има екстремна ситуация, има премисляне, има поука и има хепи енд. Удивена съм от способността на Галин Никифоров така добре да описва парадоксите в човешките мисли. 

8/10
Език
9/10
Сюжет
8.5/10
Обща оценка
"Добро момче. Умерено нежно" - Галин Никифоров - корица

Резюме на "Умерено нежно"

Безшумни сблъсъци на случайността. Умерено нежни и човечни. За смисъла на съществуването ни. За отговорността към другия. За оцеляването на собствената ни душа... Застаряващ наемен бияч, изживяващ най-странния ден в живота си. Изпаднал комарджия, изиграл двете най-велики игри в живота си – тази, с кент-флош роял в ръката си, и онази – със смъртта.
Един стар театрален актьор, отдаден изцяло на изкуството си, готов да изиграе най-вдъхновяващата си роля, за да спаси една човешка душа. Три съдби, преплетени случайно. Три съдби, докоснали и осветили живота на хората около тях с онова скрито вълшебство, което винаги остава незабелязано, но което по необясним начин прави света по-добър и му дава надежда. Стига да имаме търпение и да следваме криволичещата самотна пътека на собствените си сърца.


Моето мнение за "Умерено нежно"

Въпреки отличните описание и прекрасното написване, не усетих романа. Емоцията му и случките определено не са моите. Тук мнението ми не зависи нито от качеството на книгата, нито от идеята за сюжета, а изцяло от моите лични предпочитания. Просто не ми беше достътъчно интересна.

8/10
Език
6/10
Сюжет
7/10
Обща оценка

Вие чели ли сте някой от двата романа?

хохо,
Teo

Сподели:

0 Коментари