Ревю: Лисицата - Галин Никифоров



Въпреки старанието ми да няма спойлери, е възможно ревюто да съдържа такива!


Здравейте! 

Галин Никифоров е сред любимите ми български автори, а една от най-добрите му книги е "Лисицата". В нея ще откриете невероятно преплитане от минало и настояще, като описанията на всяка една епоха, за мен, като историк, са страхотни.

"Лисицата" - Галин Никифоров

Детайли за книгата

Заглавие:"Лисицата";
Автор: Галин Никифоров;
Жанр: Съвременна българска литература;
Издателство: Сиела;
Страници: 484;
Цена: 16 лв.;


Разгледай и другите ревюта на книги




Резюме

В свят от полуистини и полулъжи, в свят, в който единствената реалност е да намерим покой – и да обичаме, в малкото време, което ни е дадено – се простира през времето и пространството една загадка за смисъла на човешкия живот и за смирението пред неизбежността на смъртта.Удивителна жена, пренесла през вековете обичта към детето си, и полицейски психолог, раздиран от демоните на собствената си вина, който разследва най-загадъчното убийство в кариерата си. Закриляни от могъща сянка, която бди над тленното им съществуване с необикновената си справедливост, те търсят трудния път един към друг. А в междуредията на тяхната история се преплита легендата за митичната лисица. Лисицата, която според една китайска притча знаела тайната на „златното хапче“ – безсмъртието, но не се възползвала от нея.


"Лисицата" - Галин Никифоров - корица

Моето мнение за "Лисицата"

"Лисицата" е от онези книги, които не ти оставят вниманието на мира. Казваш си "само още една глава" за пореден път и все още нямаш сили да я оставиш. Искаш още, и още, и още. 

Героите са изградени изключително внимателно и ти стават симпатични още от самото начало. Историята е заплетена и много интересна, и макар някои неща да са предвидими, държи в напрежение до края. Както ви казах и по-горе, историческите периоди са описани абсолютно адекватно. Има доза мистика, доза фантазия и много човечност.

А вие чели ли сте я и какво мислите?

хохо,
Teo

Сподели:

0 Коментари