Ревю: Завръщане - Яа Джаси



Въпреки старанието ми да няма спойлери, е възможно ревюто да съдържа такива!


Здравейте!

Книгата "Завръщане" от Яа Джаси ми беше подарък от приятелка,аз едва ли щях да си я взема сама. Отначало ме впечатли много корицата, изключително красива.

"Завръщане" - Яа Джаси

Детайли за "Завръщане"

Автор: Яа Джаси;
Жанр: Съвременна проза;
Издателство: Orange Books;
Страници: 416;
Цена: 18.90 лв.;


Разгледай и другите ревюта на книги




Резюме

Дебютният роман на Яа Джаси се превръща в световна сензация с множество номинации и спечелени награди, като скоро очакваме да се появи и на български език.
Ефия и Еси са полусестри, орисани никога да не се срещнат.
Родени в съседни ганайски села в размирния и целунат от коварните устни на робството XVIII век, те слагат началото на два рода, чиято съдба се превръща в историческа карта на Америка и Гана в рамките на няколко десетилетия.
Благодарение на находчивата си майка Ефия се омъжва за англичанин и заживява с него във форта Кейп Коуст. Еси обаче няма същия късмет и се оказва една от многото пленници, обречени да бъдат погълнати в процъфтяващата търговия с роби на Златния бряг. Двете сестри не знаят, че това ще се превърне в метафора не само за техния живот, но и за този на техните потомци.
„Завръщане“ е история за унищожителните игри на съдбата и жестокостта на времето. Тя лъкатуши между плантациите на Юга и Гражданската война, между въглищните мини на Прат Сити, Алабама и джаз клубовете и наркоманските бърлоги в Харлем. И спира за момент, за да може читателят да поеме въздух, да се обърне назад и да види дългия път, който човек трябва да извърви, за да може в края на краищата да се завърне към себе си.‌


Моето мнение за "Завръщане"

"Завръщане" е от онези романи, в които няма напрежение, няма завръзка и развръзка, има само история. Толкова интересна история, че те кара да разгръщаш страница след страница и да си казваш "Само още една глава". 

"Завръщане" - Яа Джаси - корица

Сюжетът е построен изключително интересно и проследява живота на два рода, чието начало е поставено от две полусестри. Тук ще се насладите на страхотна африканска атмосфера и порядки, поднесени с много финес, както и на действителността от много различни времеви епохи.
Ако ви се чете нещо интересно, отскочете до Африка с тази книга.

9/10
Език
9/10
Сюжет
9/10
Обща оценка

хохо,
Teo

Сподели:

0 Коментари