Ревю: Поредица Париж - Ребека Рейзин



Въпреки старанието ми да няма спойлери, е възможно ревюто да съдържа такива!


Серия Париж - Ребека Рейзин

Здравейте!

Рядко чета съвременните романтични романи, но понякога ми се иска прочета нещо лекичко, което да ми помогне да си помечтая. Именно такъв беше случаят със серията Париж на Ребека Рейзин. В днешното ревю ще ви запозная с "Малката книжарничка край Сена" и "Малкият антикварен магазин под Айфеловата кула". Всички книги от поредицата (досега 4, ще направя ревю и на другите две) са с уникално сладко оформление на кориците, много цветни и интересни.

Детайли за "Малката книжарничка край Сена"

Автор: Ребека Рейзин;
Жанр: Романтика;
Издателство: Сиела;
Страници: 312;
Цена: 14.90 лв.;

Серия Париж - Ребека Рейзин - "Малката книжарничка край Сена"

Разгледай и другите ревюта на книги




Резюме

Любов, Париж, Коледа, книги… остава само да си направите чаша ароматен чай и да се зачетете… Сара притежава малка книжарница в тихо американско градче. Нейната приятелка Софи, собственичка на книжарница в Париж, ѝ предлага да се разменят, за да избягат и двете от любовните си разочарования.
В най-романтичния град на планетата обаче Сара открива, че я очакват ред предизвикателства. Уж идиличната книжарница край река Сена се оказва непосилен ангажимент, продажбите падат, книжарите недоволстват от всичко, а някой краде от касата. Любовта е все така далеч, а празниците наближават неумолимо... Сара трябва да намери начин да се справи с всичко наведнъж, а на помощ ще се притече тайнственият писател, който твори в едно от скритите кътчета на книжарницата.
Време е да остави Париж да я приласкае в обятията си, да ѝ покаже своето истинско очарование, скрито за обикновените туристи и запазено само за тези, които имат сърца да го почувстват… Повечето хора не знаят, че книгите ни избират тогава, когато най-много имаме нужда от тях.


Серия Париж - Ребека Рейзин - "Малката книжарничка край Сена" - корица

Моето мнение за "Малката книжарничка край Сена"

Първата книга от поредицата ме грабна още с началното описание на героинята. Тя обожава книгите също като мен, и отива на в Париж, за да се грижи за книжарничката на своя приятелка. Впечатлих се и от подробните описания на забележителностите в този град, което е изключително майсторско. Дори проверявах в Гугъл различни места, за да видя как изглеждат и да си допълня картината. Що се отнася до любовната история, събитията са предвидими, но пък има някаква магия в отношението между двамата. И да, романтиката е малко в повече, но понякога човек има нужда и от това.

8/10
Език
8/10
Сюжет
8/10
Обща оценка

Детайли за "Малкият антикварен магазин под Айфеловата кула"

Автор: Ребека Рейзин;
Жанр: Романтика;
Издателство: Сиела;
Страници: 340;
Цена: 14.90 лв.;


Разгледай и другите ревюта на книги



Серия Париж - Ребека Рейзин - "Малкият антикварен магазин под Айфеловата кула"

Резюме

Любов, ранени сърца, антикварни съкровища, Париж… остава само да си позволите да обичате отново… и да откриете щастието.
Анук умее да обича с цялото си сърце, да се отдава на сладката омая на споделената любов в най-романтичния град на света. Но когато един негодник ѝ разбива сърцето, тя се затваря в себе си и се отказва завинаги от мечтата да бъде щастлива.
Тя притежава малък магазин за антикварни стоки в близост до Айфеловата кула. Анук знае историята на всеки предмет, който е придобила, и внимателно проучва хората, които искат да купят някое от безценните ѝ съкровища. Магазинът ѝ е забранен за туристи – тя е патриот и няма да позволи френската история да бъде отнесена и разпиляна по далечни земи.
В един момент затвореният живот на Анук се променя. От една страна, поредица от кражби на безценни произведения на изкуството я карат да се съмнява в своя близка. От друга, в живота ѝ се появява Тристан Блек, магнетичен американец с тайнствено минало и силен интерес към антикварните предмети. Едновременно страстно привлечена към него, но и разкъсана от подозрението, че той е може би крадецът, Анук трябва да се научи отново да се доверява и да живее истински.
А какво по-добро място от Париж да излекуваш душата си и да започнеш да обичаш отново?


Серия Париж - Ребека Рейзин - "Малкият антикварен магазин под Айфеловата кула" - корица

Моето мнение за "Малкият антикварен магазин под Айфеловата кула"

Втората книга от поредицата ми е любима. Главната героиня Анук е толкова симпатична и толкова добре изграден образ, че веднага ти се иска да ти стане приятелка и да ти показва предметите в антикварния си магазин до безкрайност. Тук историята също е доста предвидима, но пък носи огромна магия. Най-хубавото в тези романи е, че всичко завършва с хепи енд.

8/10
Език
9/10
Сюжет
8.5/10
Обща оценка

Детайли за "Малкият парфюмериен магазин близо до Шанз-Елизе"

Автор: Ребека Рейзин;
Жанр: Романтика;
Издателство: Сиела;
Страници: 268;
Цена: 14.90 лв.;

"Малкият парфюмериен магазин близо до Шанз-Елизе" - Ребека Рейзин

Резюме

Дел владее умение, близко до магията – да създава вълшебни нови аромати, да улавя сладостта на света и на емоциите в нови докосващи ухания. И за разлика от много други парфюмеристи по света, тя е почти самоука, защото този занаят ѝ е предаден от нейната баба като ценно семейно наследство.
Сега обаче баба ѝ вече я няма, сестра ѝ е поела по различен път, а мечтата им за общ парфюмериен бизнес в Ню Йорк вече не е актуална. Затова Дел напуска родното си градче и се отправя на най-голямото приключение на живота си – елитна надпревара, организирана от Leclére Parfumerie, обвита в мистерия свръхскъпа марка парфюми с единствен уникален магазин в близост до „Шанз-Елизе” в града на любовта Париж.
Конкуренцията обаче е жестока и другите парфюмеристи са готови на всичко, за да спечелят. А собственикът на Leclére Parfumerie се оказва привлекателен и мрачен мъж с много тайни. И докато наивната Дел се бори с увлечението си по него, всичките ѝ мечти и планове са на път да рухнат.
Ароматът на любовта не може да бъде уловен, казват всички парфюмеристи. Но Дел знае от баба си, че ако сърцето ѝ изрече „Обичам те” на поне три езика, няма нищо невъзможно…


"Малкият парфюмериен магазин близо до Шанз-Елизе" - Ребека Рейзин - корица

Моето мнение за "Малкият парфюмериен магазин близо до Шанз-Елизе"

Това е последната книга от поредицата Париж. Тя е малко по-наивна и доста по-предвидима от предните две, но пък също толкова вълшебна и караща читателя да мечтае. Харесва ми как се описва идеята за сбъдване на мечтите, въпреки първоначалните трудности.


8/10
Език
6/10
Сюжет
7/10
Обща оценка

Коя е вашата любима книга от поредицата?

хохо,
Teo

Сподели:

0 Коментари