Ревю: Игра на лъжи - Клеър Макинтош



Въпреки старанието ми да няма спойлери, е възможно ревюто да съдържа такива!


Здравейте!

Много харесвам мистерии и криминални романи, затова не пропускам да прочета всичко, което ми се стори интересно. Такъв беше случаят и с "Игра на лъжи" на Клеър Макинтош. Виждам доста положителни мнения за авторката онлайн, но аз не съм съгласна с тях.

"Игра на лъжи" - Клеър Макинтош

Детайли за книгата

Заглавие: „Игра на лъжи“;
Автор: Клеър Макинтош;
Жанр: Трилъри и криминални романи;
Издателство: Сиела;
Страници: 364;
Цена: 15 лв.;


Разгледай и другите ревюта на книги




Резюме

Полицията твърди, че е самоубийство.
Ана твърди, че е убийство.
Всички грешат.
Преди година Каролин Джонсън решава да сложи край на живота си. Тя се самоубива по същия начин, по който го е сторил няколко месеца по-рано съпругът ѝ. Оттогава дъщеря им Ана се опитва да се примири със загубата на родителите си. Самата тя наскоро е станала майка и има нужда от Каролин повече от всякога.
Анонимна картичка обаче събужда съмненията ѝ и тя започва собствено разследване, което ще промени живота ѝ и ще изкара от килера скелети, които може би е било по-добре да си стоят там.
Какво всъщност знае Ана за родителите си, за своите най-близки приятели, за мъжа, с когото живее? Кой казва истината и кой я заблуждава? Параноята ли я кара да си задава тези въпроси, или зловещите инциденти, които започват да я стряскат в дома ѝ са знак, че нещо дълго време е било скривано от нея?
Игра на лъжи е новият зашеметяващ психологически трилър от създателката на бестселърите Оставих те да си отидеш и Виждам те Клеър Макинтош.


Моето мнение за „Игра на лъжи“

Както почти при всяка книга, така и тук резюмето е доста обещаващо. В началото завръзката е интересна, и те държи чуденката какво точно се е случило. С течение на книгата обаче, разтягането на локуми заема централно място, абсолютно разводнение на сюжета. При някои автори, подобни размишления засилват очакването и напрежението, но тук буквално изнервят читателя (поне мен).

"Игра на лъжи" - Клеър Макинтош - корица

Развръзката беше меко казано странна, и съчетана с доста екшън. Доста наподобява повечето американски сериали и филми - убити и ранени хора, влизания с взлом, бягство, гонитба и накрая никой не е виновен или осъден за тях. И тъкмо си мислиш, че кошмарът е свършил, и бам историята се обръща още 2-3 пъти. Според мен, авторката, в стремежа си, да създаде нещо интересно и напрегнато, бая е пресолила манджата и се е получил странен, изнервящ и нелогичен роман. Да ме прощават всички нейни фенове.

5/10
Език
4/10
Сюжет
4.5/10
Обща оценка

хохо,
Teo

Сподели:

0 Коментари