Ревю: Крадците на мрака - Ричард Дойч



Въпреки старанието ми да няма спойлери, е възможно ревюто да съдържа такива!


Здравейте!

"Крадците на мрака" от Ричард Дойч взех от същия Панаир на книгата, за който ви споменах в ревюто на "Рестарт". Книгата ме привлече с обещаващото си резюме и страхотната корица.

"Крадците на мрака" - Ричард Дойч

Детайли за книгата

Заглавие: "Крадците на мрака";
Автор: Ричард Дойч;
Жанр: Трилъри и криминални романи;
Издателство: Бард;
Страници: 544;
Цена: 15.99 лв.;


Разгледай и другите ревюта на книги




Резюме

„Неустоимо богатство, двама професионални крадци и една по-стара от човечеството тайна...”
Майкъл Сейнт Пиер – бивш крадец, смята, че е изоставил занаята окончателно. Но до него достига вестта, че най-добрият му приятел Саймън е затворен в зловещ пустинен затвор и му предстои да бъде екзекутиран. Когато Майкъл прониква с взлом в затвора, с удивление установява, че освен Саймън там е и собствената му приятелка К. К.
Преследвани от Филип Веню – убиец грандоман, тримата авантюристи се озовават в Истанбул в търсене на тайнствения артефакт, заради който Саймън се озовава в затвора: карта на свято място, забравено в хода на вековете – съкровищница на невиждани богатства и знания, по-древни от юдаизма, християнството и исляма.
Майкъл и екипът му проникват в най-известните и строго охранявани светини на града – от имперския харем в Топкапъ сарай до гробниците в „Света София”.
Едно приключение без граници, което започва от бляскавите брегове на Босфора и превзема високите върхове на Хималаите.
„Крадците на мрака” е пълен с устрем бестселър, който нарежда Ричард Дойч сред големите имена на трилъра.


"Крадците на мрака" - Ричард Дойч - корица

Моето мнение за "Крадците на мрака"

Романът започна много обещаващо, но после нещо се обърка. Прекалено пренаситен от екшън, кръв, боища, убийства, и съвсем малко мистерия. Харесаха ми някои от описанията на Истанбул и прокраднатата идея за древно учение и артефакти, но те не бяха съвсем развити. Накрая се "наслаждаваме" пак на доста умрели, пребити, бягащи, гонещи, ранени и прочее екшън елементи. Не е моята книга, определено.

6/10
Език
4/10
Сюжет
5/10
Обща оценка

хохо,
Teo

Сподели:

0 Коментари