Ревю: Пациент 488 - Никола Бьогле



Въпреки старанието ми да няма спойлери, е възможно ревюто да съдържа такива!


Здравейте!

Когато излезе "Пациент 488" от Никола Бьогле, целият интернет беше залят от мнения и ревюта на книгата. Затова, реших да видя за какво, аджеба, е цялата истерия.

"Пациент 488" - Никола Бьогле

Детайли за книгата

Заглавие: "Пациент 488";
Автор: Никола Бьогле;
Жанр: Трилъри и криминални романи;
Издателство:  Ентусиаст;
Страници: 392;
Цена: 20 лв.


Разгледай и другите ревюта на книги




Резюме

Психиатричната болница „Гаустад“, Осло. В едно смразяващо утро тялото на пациент е открито мъртво след удушаване в килията му, а устните му са застинали сякаш в последен опит да изкрещят. С разследването се заема опитният инспектор Сара Геринген, но тя разбира незабавно, че този случай е като никой друг...
Стотици въпроси се сблъскват в опита ѝ да разгадае мистерията около вероятното самоубийство: Защо жертвата има белег с номер 488 на челото?
Какво означават тайнствените рисунки на стената на стаята му?
Защо болничният персонал отказва да разкрие истинската самоличност на покойника, настанен в „Гаустад“ преди повече от тридесет години?


"Пациент 488" - Никола Бьогле - корица

Моето мнение за "Пациент 488"

Книгата се рекламираше като психотрилър, който на всичко отгоре, е по детайли от истински събития. Резюмето е меко казано грабващо, а първите (да речем) стотина страници направо те карат да прочетеш всичко наведнъж. После обаче, все едно четем съвсем друга книга. Започват се едни приключения, едни пътувания, едни чуденки... За мое разочарование, историята не се разплете по най-добрият начин, да не говорим, че в края имаше твърде много екшън за моя вкус.

6/10
Език
6/10
Сюжет
6/10
Обща оценка

Хареса ли ви "Пациент 488"?

хохо,
Teo

Сподели:

0 Коментари