Топ 10 подаръка за жени


Подаръците са нещо, което всеки обича да получава. Когато обаче става дума за това да ги направим, понякога се затрудняваме. Дори и да познаваме отлично човека отсреща, няма как да сме на 100% сигурни какво точно ще му хареса. В този списък ще се абстрахирам от тривиални и обикновени подаръци, тъй като за мен, отношението винаги е важно, а с хубав и необикновен подарък, го показваме.

Топ 10 подаръка за жени

Аз не обичам така наречените прахосъбирачки – сувенири и предмети, които просто да стоят някъде из къщата и да нямат никаква друга функция. В днешната статия ще откриете вещи, които аз бих се радвала да получа, или бих подарила на най-скъпите дами в живота ми – майка, сестра, приятелка и т.н.
Нека направим предварително уговорката, че всеки подарък е субективен и списъкът не е общовалиден. Преди да обмислете дадените идеи, наистина трябва да се съобразите с желанията, хобитата и интересите на жената.

1.       Кутия, пълна с тайни

На пазара има достатъчно абонаменти кутии – за козметика, за книги, дрехи, аксесоари и други. Разбира се, можете да ги персонализирате, според предпочитанията на дамата, но много по-добра идея е сами да направите такава кутия за някого. Тя може да е както тематична, така и да съдържа различни предмети. Със сигурност, ако жената ви е близка, знаете кой е любимият ѝ гланц за устни, любим автор, любимо лакомство, както и други неща, които харесва. Вземете готова подаръчна кутия, или сами направете такава и съберете всички любими неща вътре. Добавете и подходящо послание и изненадата е гарантирана.

Топ 10 подаръка за жени - кутия

2.       Албум със спомени

Всички знаем, че жените са изключително сантиментални. Този подарък е много подходящ за вашата майка, или за приятелката/съпругата ви, ако сте мъж.

Вземете тетрадка с чисто бели листи и максимално изчистена корица. Разпечатайте колажи от снимки на черно-бял принтер, намачкайте внимателно листите и подвържете тетрадката. Вътре в нея залепете любимите си снимки и спомени с въпросния човек. Към всяка снимка може да добавите някои от следните неща, а защо не и всички заедно:

  • Дата;
  • Подходящ за снимката цитат;
  • Любим спомен, свързан със снимката;
Такъв подарък може да се подари и за важни събития.
  • За 18-ти рожден ден и/или абитуриентски бал – Снимките могат да започнат от най-ранна детска възраст, и да се остави последната страница за снимка от рождения ден/бала.
  • За сватба – Ако правите подарък за младоженците, можете да съберете всички техни снимки от началото на връзката до момента.
  • За юбилей на майка – Съберете общите си снимки още от бременността на майка си, като стигнете до последната, която имате заедно.
Топ 10 подаръка за жени - албум

3.       Преживяване

Жените обичат непознатото. Затова, съм убедена, че преживяване ще бъде оценено подобаващо. В наши дни се предлагат различни ваучери – за екстремни преживявания, за СПА, за дегустация на храна и вино в интересни места, билети за театър, музей, цирк. Имате огромен набор от възможности, но трябва да познавате предпочитанията на дамата, за да не остане преживяването неизживяно. Според мен, отлична идея е билет/ваучер за стая на загадките.

Топ 10 подаръка за жени - преживяване

4.       Бижута

Всеизвестен факт е, че всички жени обожават бижутата. Ако сте решили да подарявате бижу обаче, трябва да се съобразите с няколко неща, а именно:

  • Какъв стил бижута харесва дамата? – Дали носи злато, сребро, камъни, големи или малки бижута, какви цветове предпочита?;
  • Какви точно бижута носи? – Има дами, чиито уши не са продупчени и не носят обици. Има и такива, като мен, които не носят гривни и колиета.  В такива случаи, подаръкът ви може да се окаже излишен.;
  • Дали жената сменя бижутата си или носи винаги едни и същи? – Някои жени сменят бижутата всеки ден, според тоалета си. Други, като мен, са избрали универсални модели, които да не сваля и да носи постоянно.;

Ако сте обмислили внимателно всички въпроси, едно красиво бижу определено ще зарадва всяка жена.

Топ 10 подаръка за жени - бижута

5.       Кутия за бижута

Ако не ви се рискува с бижута, или не можете да отделите достатъчно средства за това, обмислете кутия за бижута. Просто разгледайте в магазините, или онлайн, има толкова много видове, дори ръчно декорирани, с прекрасни илюстрации, камъни, надписи и какво ли още не. Любимата ми моя кутия за бижута е във форма на гардероб и беше на супер достъпна цена.

Топ 10 подаръка за жени - кутия за бижута

Снимка: Личен архив

6.       Комплект ароматни свещи

Ароматните свещи в наши дни се продават абсолютно навсякъде и във всеки дом има поне по една. Ще откриете най-разнообразни форми, цветове и аромати. Така че, все ще намерите нещо подходящо за вашия човек. Единственото условие е да познавате предпочитанията на въпросната дама. Не избирайте според това дали на вас ви харесва. Например, моята майка мрази кокос. Ако и подаря свещ с кокосов аромат, ще я изхвърли на момента.

Топ 10 подаръка за жени - ароматни свещи

7.       Шал

Шаловете са изключително красиви елементи от дамския стил. Един красив шал винаги би зарадвал дамите, тъй като той придава съвсем друг вид на всяко облекло. Съобразете се със сезона – за пролет/лято изберете ефирна и лека материя, а за есен/зима – вълнен и топъл модел. В днешно време има изключително красиви шалове, дори и ръчно рисувани. Спрете се на пастелни, леки и неутрални цветове, не залагайте на ярки и смели нюанси.

Топ 10 подаръка за жени - шал

8.       Арт и хоби подарък

Дори и дамата, на която ще подарявате подарък, да няма изявено хоби или предпочитание към определен вид дейности, човек никога не знае кога ще открие своето. Аз, например, открих на почти 30 години рисуване по номера, и бързо се превърна в любимото ми хоби. В този ред на мисли, според същността и интересите на дамата, може да ѝ подарите нещо, с което да твори. Независимо дали става дума за рисуване, шиене, плетене, създаване на свещи, подаръци, фигурки и сувенири, или нещо друго, имате отлична възможност да развиете въображението си. Вероятно сте чували за различни арт студиа, които предлагат рисуване и вино, където професионалист показва точно какво да правиш, и накрая се получават прекрасни шедьоври. Купете двоен билет и отидете заедно с дамата, за да се забавлявате заедно.

Топ 10 подаръка за жени - арт и хоби

9.       Урок

Също като при преживяванията, и тук имате огромен избор с най-различни дейности. Отново трябва да се съобразите с желанията и интересите на човека. Особеното тук е, че обикновено закупувате ваучер за конкретен урок, и сте придружени от инструктор, който ви обяснява с детайли точно какво трябва да направите. Няма да придобиете умения на професионалист, но ще добиете малка представа. Някои от уроците, които се предлагат:

  • Танци;
  • Гмуркане;
  • Каране на мотор, картинг, и др.;
  • Управление на самолет, делтапланер, и др.;
  • Конна езда;
  • Чужд език;
  • Пеене и свирене на инструмент;
  • Правене на коктейли;
Топ 10 подаръка за жени - урок

10.   Ваучер

Макар останалите предложения да не са подредени според това колко ги препоръчвам, тоест не са класирани изобщо, умишлено на последно място оставих ваучера. За мен, ваучер, както и пари е доста неличен подарък, който е лишен от емоция и грижа. Но в някои случаи, няма как да сме на 100% сигурни какво да изберем, особено ако жената, на която ще подаряваме, не ни е толкова близка. В магазините ще откриете ваучери за дрехи, обувки, чанти, козметика, книги, бижута, парфюми, техника, и какво ли още не. Така, дамата ще може сама да си избере нещо, което и харесва, и със сигурност да си го ползва.

Топ 10 подаръка за жени - ваучер

Е, избрахте ли подарък за някого вече?

хохо,
Teo

Изображения: Unsplash

Сподели:

0 Коментари