Ревю: Три ябълки паднаха от небето - Нарине Абгарян



Въпреки старанието ми да няма спойлери, е възможно ревюто да съдържа такива!


Здравейте!

Нарине Абгарян е от най-популярните авторки напоследък, за която има само добри мнения онлайн. Аз чак сега стигнах до нея, и честно казано, много съжалявам, че не съм го направила по-рано.

"Три ябълки паднаха от небето - Нарине Абгарян

Детайли за книгата

Заглавие: "Три ябълки паднаха от небето";
Автор:  Нарине Абгарян;
Жанр: Съвременна проза;
Издателство:  Лабиринт;
Страници: 200;
Цена: 13.90 лв. (меки корици), 17.90 лв. (твърди корици);


Разгледай и другите ревюта на книги




Резюме

Ако сте останали без светлина, тази книга е за вас.
В нея са вложени толкова много дух и душа, че ще ви стане топло и леко, сякаш отново сте в лоното на щастливото детство, в прегръдката на най-любим човек.
Нарине Абгарян, млада писателка от арменски произход, разказва омагьосващата история на малко селце високо в планината, на обитателите му, все чешити и особняци, на живота им като летопис на големите скърби, но и на щастието, което задължително е отредено на всеки от нас, стига да имаме волята да го дочакаме.


"Три ябълки паднаха от небето - Нарине Абгарян - корица

Моето мнение за "Три ябълки паднаха от небето"

  1. Ябълка за онзи, който е видял.
  2. Ябълка за онзи, който е разказал.
  3. Ябълка за онзи, който е слушал.

"Три ябълки паднаха от небето" е от онези книги, които затваряш, и мигновено ти се иска да прочетеш отново за първи път. Оставя много топло и уютно усещане в читателя.
От начало много ми напомни на "Човек на име Уве", има някои общи детайли. Героите са изключително симпатични и веднага ти стават много мили. Сюжетът е супер увлекателен, и много добре е предадена емоцията на старото село с малко обитатели, които макар да нямат много удобства, живеят щастливо и сплотено.
Стилът на писане е малко особен, но на мен много ми хареса. Авторката придава дълбочина на образите и пресъздава пейзажите и обстановката така, че мигновено да се преселиш там.
Имаше и тъжни, и много забавни моменти в книгата, както и доста богата палитра от други емоции. Разбира се, имаше и някои хмм... неточности в сюжета, но мога да си затворя очите за тях, заради цялостното усещане.

"Три ябълки паднаха от небето - Нарине Абгарян - цитат

Доста ми хареса и поуката от цялата книга, че винаги има надежда, и че лошите моменти са преходни и доброто винаги идва след тях, точно както денят настъпва, дори и след най-тъмната нощ.

10/10
Език
9.5/10
Сюжет
9.75/10
Обща оценка

На вас хареса ли ви книгата?

хохо,
Teo

Сподели:

0 Коментари