Ревю: Фотографът - Галин Никифоров



Въпреки старанието ми да няма спойлери, е възможно ревюто да съдържа такива!


Здравейте!

Вече знаете, мерна ли книга на Галин Никифоров, която не съм чела, веднага си я взимам. Такъв беше случаят и с "Фотографът" - дори не съм чела резюмето преди да я купя.

"Фотографът" - Галин Никифоров

Детайли за книгата

Заглавие: "Фотографът";
Автор: Галин Никифоров;
Жанр: Съвременна българска литература;
Издателство: Сиела;
Страници: 248;
Цена: 14 лв.


Разгледай и другите ревюта на книги




Резюме

Всеки човек е от племето на Смъртта.
Антон Апостолов, изключителен фотограф, чийто гений му е спечелил солидна репутация, тръгва по следа, която търси от месеци. Информацията е за легендарен ръкопис от XVIII век, в който се описва как може да бъде видяно и заснето лицето на Смъртта. Автор е средновековният алхимик Нино Голярди, прекарал петнайсет години в Африка в племето на нилотите. Преди да напусне Африка, Нино създава своя ръкопис - произведение, което накъсва на три части, за да не попадне то никога в ръцете на погрешните хора. Антон чувства, че е по-близо до това да открие и събере всичките три парчета, отколкото някой някога е бил преди него.
Но докъде може да стигне човек в търсене на вечната красота? И какво остава от човека, когато недостижимото бъде достигнато?


"Фотографът" - Галин Никифоров - корица

Моето мнение за "Фотографът"

Още една гениална творба на Галин Никифоров. Този човек не трябва никога да спира да пише! Никога! Сюжетът се лута между минало и настояще, свързвайки две истории, които както се оказва, все пак имат нещо общо, въпреки, че на пръв поглед не изглежда така.
Като емоция и обстановка, малко ми напомня на "Лисицата", не съм сигурна коя от двете книги е написана първа (простете невежеството ми). Но авторът за пореден път показва колко е креативен и как измислянето на различни и интересни сюжети му е в кръвта.

9/10
Език
9/10
Сюжет
9/10
Обща оценка

Коя ви е любимата книга на Галин Никифоров?

хохо,
Teo

Сподели:

0 Коментари