Любими филми с неочакван край


 Здравейте!

Днес е неделя, и съм сигурна, че много от вас обожават да си почиват, гледайки някой филм с огромна купа пуканки в скута. Аз също много обичам филми, особено така наречените mind-blowing movies, или филми с неочакван край. 

Любими филми с неочакван край

Тъй като съм гледала ужасно много от тях, знам колко е неприятно да търсиш нещо ново и още по-добро, а да не намираш такова. Затова, ви споделям моите любимци и се надявам сред тях да откриете нещо за себе си. 

P.S. Филмите не са класирани по това колко ми харесват. Подредбата е случайна.

Memento (Мементо)

Филмът е изключително интересен и през цялото време гледащият има усещането, че изпуска нещо. Краят наистина те оставя без думи. Дори съм чела коментари на потребители, че е трябвало да го гледат повторно или да четат в интернет, за да разберат какво точно се случва.

Детайли за филма

Жанр: Мистерия, Трилър;
Времетраене: 1 ч. 53 мин.;
Година: 2000;
Сценарист: Кристофър Нолан;
Режисьор: Кристофър Нолан;
Оценка в IMDB: 8.4/10;
Линк към IMDB: Memento


Резюме

Мъж, загубил краткосрочната си памет, се опитва да разследва убийството на жена си.


Трейлър


The Sixth Sense (Шесто чувство)

В тази мистерия има вкаран и паранормален елемент, който на мен много ми харесва. През цялото време гледащият си мисли, че всичко е ясно и дори може да се чуди как така този филм е мистерия. Е, накрая ще разберете!

Детайли за филма

Жанр: Драма, Мистерия, Трилър;
Времетраене: 1 ч. 47 мин.;
Година: 1999;
Сценарист: М. Найт Шаямалан;
Режисьор: М. Найт Шаямалан;
Оценка в IMDB: 8.2/10;
Линк към IMDB: The Sixth Sense;


Резюме

Изплашено и затворено в себе си момче от Филаделфия, което общува с духове, търси помощ от безнадежден детски психолог.


Трейлър


The Others (Другите)

Още един трилър с паранормални нотки. За разлика от предишния, тук наистина има много мрачна атмосфера, плашещи моменти и постоянно чувство, че нещо не е наред. А краят е повече от неочакван. Няма как да не споменя и билянтната игра на Никол Кидман.

Детайли за филма

Жанр: Ужаси, Мистерия, Трилър;
Времетраене: 1 ч. 44 мин.;
Година: 2001;
Сценарист: Алехандро Аменабар;
Режисьор: Алехандро Аменабар;
Оценка в IMDB: 7.6/10;
Линк към IMDB: The Others;


Резюме

Жена, живееща в мрачна и стара семейна къща с двете си деца, чувствителни към светлината, започва да подозира, че домът ѝ е обладан от духове.


Трейлър


Arrival (Първи контакт)

Това не е поредният филм за извънземни. Няма да видите зелени човечета, отвличания и прочее глупости, които сме свикнали да гледаме. Изключително интелигентен филм, със силни логически връзки и запомнящ се финал, който ще ви накара да се замислите дали наистина някъде другаде има интелигентни форми на живот.

Детайли за филма

Жанр: Драма, Sci-Fi;
Времетраене: 1 ч. 56 мин.;
Година: 2016;
Сценарист: Дени Вилньов;
Режисьор: Ерик Хайзерер;
Оценка в IMDB: 7.9/10;
Линк към IMDB: Arrival;


Резюме

Популярен лингвист работи с армията, за да установи комуникация с извънземен живот, след като 12 космически кораба се появяват по целия свят.


Трейлър


Source Code (Първичен контакт)

Не съм гледала друг подобен филм (макар, че това мога да го кажа за всеки един от този списък). Първо, се впечатлява човек от сините очи на Джейк Джиленхол, после от актьорската му игра, после от сюжета и начинът, по който е организиран филма, а накрая и от завършека. Не искам да издавам нищо, насладете се сами. 

Освен това, силно препоръчвам всеки един филм на Джейк Джиленхол, (почти) всички са в подобен стил и са наистина интересни, а той като актьор е номер 1!

Детайли за филма

Жанр: Екшън, Драма, Мистерия;
Времетраене: 1 ч. 33 мин.;
Година: 2011;
Сценарист: Дънкан Джоунс;
Режисьор: Бен Рипли;
Оценка в IMDB: 7.5/10;
Линк към IMDB: Source Code;


Резюме

Войник се събужда в чуждо тяло и открива, че е част от експериментална правителствена програма, за да открие кой е взривил бомба във влак. Той има 8 минути.


Трейлър


Get Out (Бягай!)

Тук няма да намерите паранормално, конспиративни теории, извънземни и всичко, което сме свикнали да гледаме в този жанр филми. Ставаме свидетели на една романтична връзка, където очевидно нещо не е както трябва. Актьорите и екипа успяват да изградят една много напрегната атмосфера, както и да ви накарат да си задавате въпроса "Какво всъщност става тук?". Е, гарантирам, накрая ще сте изненадани.

Детайли за филма

Жанр: Ужаси, Трилър, Мистерия;
Времетраене: 1 ч. 44 мин.;
Година: 2017;
Сценарист: Джордън Пийл;
Режисьор: Джордън Пийл;
Оценка в IMDB: 7.7/10;
Линк към IMDB: Get Out;


Резюме

Млад афро-американец посещава семейството на приятелката си за уикенда. Поведението им става все по-странно, докато в един момент, ситуацията не ескалира.


Трейлър


Gone Girl (Не казвай сбогом)

Още един филм, в който на фокус са човешките отношения и показва как нищо не е такова, каквото изглежда. Изключително напрегната атмосфера, през цялото време се питате дали героят на Бен Афлек е невинен или не, когато всъщност въпросът е съвсем друг.

Детайли за филма

Жанр: Драма, Трилър, Мистерия;
Времетраене: 1 ч. 44 мин.;
Година: 2014;
Сценарист: Дейвид Финчър;
Режисьор: Джилиан Флин;
Оценка в IMDB: 8.1/10;
Линк към IMDB: Gone Girl;


Резюме

Със изчезването на съпругата му, което се превръща в медиен цирк, мъж усеща как цялото внимание се насочва към него, когато започват да подозират, че не е невинен.


Трейлър


Mr. Nobody (Господин Никой)

Mr. Nobody е филм, в който се случват много неща и всичко става много бързо. Ако не внимавате, ще изпуснете нещо. Поставя различни въпроси, но повечето поставят на дневен ред темата за избора. Щяхме ли да сме това, което сме в момента, ако тогава бяхме избрали нещо друго?

Детайли за филма

Жанр: Драма, Трилър, Мистерия;
Времетраене: 2 ч. 21 мин.;
Година: 2009;
Сценарист: Жако Ван Дормал;
Режисьор: Жако Ван Дормал;
Оценка в IMDB: 7.8/10;
Линк към IMDB: Mr. Nobody;


Резюме

Момче стои на перона на гарата, влакът ще тръгне всеки момент. Дали трябва да тръгне с майка си, или да остане с баща си? Безкрайни възможности се появяват от това решение. Докато не направи избор, всичко е възможно!


Трейлър


Unknown (Без Име)

Звездата в този филм е големият Лиъм Нийсън, на който аз съм фен. По принцип, не харесвам екшъни, но този си заслужава. Много добре е изградена загадката и истината накрая, направо те помита. 

Детайли за филма

Жанр: Екшън, Трилър, Мистерия;
Времетраене: 1 ч. 53 мин.;
Година: 2011;
Сценарист: Жауме Колет-Сера;
Режисьор: Жауме Колет-Сера;
Оценка в IMDB: 6.8/10;
Линк към IMDB: Unknown;


Резюме

Когато един мъж се събужда от кома, открива, че някой е откраднал самоличността му. Съюзява се с млада жена, за да докаже кой всъщност е.


Трейлър


Triangle (Триъгълник)

Слънце, море, яхта, Лиъм Хемсуърт, обещание за страхотно прекарано време, докато изведнъж нещата се объркват. Филмът е напрегнат, събитията са доста озадачаващи. Създаден е така, че по едно време да сте на 100%, че корабът е обладан. Да, ама не! Гледайте внимателно, краят е наистина впечатляващ. 

Детайли за филма

Жанр: Мистерия, Sci-Fi, Трилър;
Времетраене: 1 ч. 39 мин.;
Година: 2009;
Сценарист: Кристофър Смит;
Режисьор: Кристофър Смит;
Оценка в IMDB: 6.9/10;
Линк към IMDB: Triangle;


Резюме

Пасажерите на яхта се сблъскват с мистериозни метеорологични условия, които ги принуждават да се приютят на друг кораб, само за да се задълбочи мистерията.


Трейлър


TimeCrimes (Престъпления във времето)

Обожавам темата за пътуване във времето и често гледам такива филми. Timecrimes е едно от най-големите доказателства защо човек не трябва да се бърка в естествения ход на нещата. Филмът е много объркващ и трябва внимателно да се гледа, за да не изпуснете нещо.

Детайли за филма

Жанр: Мистерия, Sci-Fi, Трилър;
Времетраене: 1 ч. 32 мин.;
Година: 2007;
Сценарист: Начо Вигалондо;
Режисьор: Начо Вигалондо;
Оценка в IMDB: 7.1/10;
Линк към IMDB: TimeCrimes;


Резюме

Мъж случайно се озовава в машина на времето и пътува назад с около час. Да намери себе си е първото от редица нещастия с непредвидими последици.


Трейлър


Predestination (Патрул във времето)

Това официално е най-обърканият филм, който съм гледала. Съветвам ви да си държите очите и ушите отворени през цялото време, защото всеки детайл е важен. Страхотно преплитане на времеви линии, уникални причинно-следствени връзки и взривяващ финал.

Детайли за филма

Жанр: Екшън, Драма, Sci-Fi;
Времетраене: 1 ч. 37 мин.;
Година: 2014;
Сценарист: Майкъл Спириг, Петер Спириг;
Режисьор: Майкъл Спириг, Петер Спириг, Робърт А. Хайнлайн;
Оценка в IMDB: 7.4/10;
Линк към IMDB: Predestination;


Резюме

За последното си задание, известен агент по пътуване във времето, преследва престъпника, който винаги му се изплъзва. Преследването е уникално, изненадващо и умопомрачително изследване на любовта, съдбата, идентичността и табутата за пътуване във времето.


Трейлър


Interstellar (Интерстелар)

След Gravity изобщо не обичам филми за космоса. Този обаче, е един от най-любимите ми филми на всички времена. Описаното в резюмето не е единственото, което се случва във филма, а финалът ще ви накара дълго да мислите по различни въпроси.

Детайли за филма

Жанр: Мистерия, Sci-Fi, Трилър;
Времетраене: 2 ч. 49 мин.;
Година: 2014;
Сценарист: Кристофър Нолан;
Режисьор: Джонатан Нолан,Кристофър Нолан;
Оценка в IMDB: 8.6/10;
Линк към IMDB: Interstellar;


Резюме

Екип от учени пътува през черна дупка в Космоса, за да подпомогне оцеляването на човечеството.


Трейлър


Кой е вашия любим филм?

хохо,
Teo

Сподели:

0 Коментари