Ревю: Убийствено студена - Луиз Пени (#2)



Въпреки старанието ми да няма спойлери, е възможно ревюто да съдържа такива!


Здравейте!

Скоро, по една случайност, Луиз Пени доста ме впечатли като автор и съм се заела да наваксам с цялата поредица лека-полека.

"Убийствено студена" - Луиз Пени

Детайли за книгата

Заглавие: "Убийствено студена";
Автор: Луиз Пени;
Жанр: Трилъри и криминални романи;
Издателство:  СофтПрес;
Страници: 368;
Цена: 15.99 лв.


Разгледай и другите ревюта на книги




Резюме

‌Три подозрителни смъртни случая и само един Гамаш!
Добре дошли отново в света на брилянтния детектив с необикновен ум и прозорливост – инспектор Арман Гамаш!
Мраз е сковал идиличното планинско селце Трите бора. Наближава Коледа - време за милосърдие, коледни песни и топъл пунш. Както и за ежегодния двубой по кърлинг в съседното градче, който по традиция отборът на Трите бора винаги губи. Тазгодишното състезание обаче никой няма да забрави. В най-вълнуващия момент е убит човек от публиката – най-мразената личност в околността. При това, без никой да забележи и при изключително странни обстоятелства. Местната полиция е слисана и не разполага с никакви следи по случая.
Но главен инспектор Арман Гамаш се завръща в Трите бора с екипа си от млади специалисти и се заема с разследването. В рамките на няколко дни се случват още два подозрителни смъртни случая, свързани или не с убийството на площадката за кърлинг. А докато разплита загадката около тях, самият Гамаш е изложен на опасност. Невидим враг от квебекската полиция е решен да го унищожи и крои подмолен план, за да постигне целта си...


Моето мнение за "Убийствено студена"

"Убийствено студена" - Луиз Пени - корица

Ако сте чели "Убийството на художника", знаете колко уютно селце е Трите Бора, въпреки че, е някъде из дълбоките дебри на Канада и там вечно е студено. Във втората книга на авторката отново се срещаме с познатите и симпатични герои, както и чисто ново семейство, на което не му е чиста работата. Отново много добре обмислени детайли, и най-вече - вълнуваща завръзка. Развръзката обаче, ми беше ясна 50 страници предварително. В книгата има три неизвестни (три загадки), които аз успях бързо да разгадая, бяха доста предвидими. Въпреки това, продължавам с пълна сила с поредицата.

9/10
Език
6/10
Сюжет
7.5/10
Обща оценка

хохо,
Teo

Сподели:

0 Коментари