Ревю: Продуктите на Balea


 Здравейте!

В днешния пост ще видите как изглежда през моите очи бранда на дрогерии DM - Balea. Вероятно знаете, че марката е супер достъпна и предлага огромен асортимент, от който аз не съм изпробвала всичко, разбира се. Но от нещата, които съм пробвала, успях да направя своите изводи. Няма да подреждам продуктите по приоритет, защото не мога да кажа кой точно е най-любимият ми.

Продуктите на Balea

1. Маски за лице Balea

Маските за лице на Balea са на цена от около 2 лева, но ги обожавам. Това е марката, която доказва, че цената не е показател за качеството. Всички маски на марката са за две употреби (2 x 8 ml).


Разгледай и другите ревюта за бяла козметика



Пилинг маска за лице Balea

Розовата е за смесена кожа, съдържа пантенол, екстракт от кайсия, хамамелис и пчелно млечице и обещава дълбоко почистване. Това, всъщност е Peel off маска, която обаче няма никакъв цвят, когато се нанесе и се чувствам буквално все едно си беля кожата, когато я премахвам. Наистина почиства отлично и често си я ползвам, въпреки неприятното чувство при сваляне. 

Продукти на Balea - маски за лице
8/10
Консистенция
8/10
Действие
7/10
Аромат
7.6/10
Обща оценка

Пилинг маска срещу пъпки Balea

Черната маска е за нечиста кожа, с активен въглен, салицилова киселина и цинк, обещава почистване в дълбочина и предпазва от поява на нови пъпки. Наистина, маската почиства перфектно и аз често си я ползвам за профилактично почистване. 

8/10
Консистенция
10/10
Действие
6/10
Аромат
8/10
Обща оценка

Виж мнението ми и за други козметични марки



Маска за лице Мъртво море Balea

Синята маска е за проблемна кожа, с кал от Мъртво море, минерали, алое вера, лайка и пилинг частици от кайсия и бамбук, като обещава интензивно почистване и успокояване на кожата. При нанасяне, пилинг частиците се усещат, но не са много груби. Не почиства много, но след употреба кожата е по-мека и освежена.

6/10
Консистенция
6/10
Действие
6/10
Аромат
6/10
Обща оценка
Продукти на Balea - околоочен крем

2. Околоочен крем с уреа Balea

На снимките ще видите две различни опаковки, но мисля, че продуктът е един и същи. Съдържа 5% уреа, масла от жожоба, авокадо и пантенол. Предназначен е за много суха кожа и обещава отлична хидратация. Въпреки, че моята кожа около очите не е много суха, а по-скоро леко изсушена, аз си го ползвам от много отдавна и съм супер доволна. Овлажнява отлично, изравнява тена и озарява зоната около очите. 

Разфасовка: 15 ml.

Продукти на Balea - околоочен крем
8/10
Консистенция
8/10
Действие
почти няма
Аромат
8/10
Обща оценка

3. Пилинг-крем за лице с масло от кайсиеви ядки Balea

Съдържа и минерални пилинг частици от лава камъни. Мирише божествено на кайсии, но не е изкуствен парфюмен мирис, а напротив - много нежен и супер естествен аромат. Частиците са едри, а самата консистенция е малко суха и се усеща, все едно си търкам лицето с пясък. Пилингът е една идея по-груб за моето лице, но все пак го ползвам веднъж месечно за пълноценно почистване, защото тази работа я върши отлично.

Разфасовка: 75 ml.

Продукти на Balea - пилинг крем
6/10
Консистенция
9/10
Действие
8/10
Аромат
7.6/10
Обща оценка

4. Душ-пилинг Свеж полъх Balea

На опаковката е изписано, че ароматът е на пролетни цветя, но според мен, ароматът е по-сладникав, но много ми харесва. Частиците на пилинга са ситни, усещането при използване е много приятно. Оставя кожата по-чиста, по-мека и по-свежа. Вече го изхабих, но със сигурност пак ще се сдобия с такъв.

Разфасовка: 200 ml.

Продукти на Balea - душ-пилинг
9/10
Консистенция
10/10
Действие
9/10
Аромат
9.3/10
Обща оценка

5. Душ гел Кокос и Ананас Balea

Това е най-слабият продукт на бранда, който съм ползвала. Ароматът е много далече от кокос и ананас, на мен ми мирише като препарат за чинии, все пак се търпи. Консистенцията също е подобна на препарат за чинии - малко по-гъста и лепкава. Измива добре, но хидратацията е никаква. Трябва да погледна дали имат душ гелове от друга серия, за да пробвам и тях. 

Разфасовка: 300 ml.

Продукти на Balea - душ-гел
3/10
Консистенция
5/10
Действие
2/10
Аромат
3.3/10
Обща оценка

6. Кремове за ръце Balea

Моите ръце много бързо изсъхват и затова се нуждая от интензивна хидратация и тук кремовете на Balea се представят отлично. 

Крем за ръце Buttermilk & Lemon Balea

В този крем ме спечели ароматът. Ухае великолепно на коледни бисквити, може би пак ще си го взема около празниците. Консистенцията е малко тежка, но хидратира много добре.

Разфасовка: 100 ml.

8/10
Консистенция
9/10
Действие
10/10
Аромат
9/10
Обща оценка

Крем за ръце с екстракт от лайка Balea 

От този крем ползвам вече втора опаковка и май повече ми харесва. Също мирише страхотно - на лайка, но овлажнява една идея по-добре. 

Разфасовка: 100 ml.

Продукти на Balea - кремове за ръце
9/10
Консистенция
9/10
Действие
8/10
Аромат
8.6/10
Обща оценка

Продуктите на Balea наистина са страхотни като качество, а цените, както и вие вероятно знаете, са несравними. За съжаление, не мога да посоча конкретните цени, но няма продукт в горния списък, който да е над 5 лв.

Със сигурност, занапред ще пробвам и другите предложения на бранда, така че, си оставям темата отворена, с идея да я продължа по-нататък. 


Виж Продуктите на Balea - част 2



А кои са вашите любими продукти на Balea?

хохо,
Teo

Сподели:

0 Коментари