Любимите ми сериали


 Здравейте!

След като ви споделих любимите си филми, днес ще ви покажа и някои от сериалите, които обожавам и съм гледала по няколко пъти. Лично аз предпочитам леки сериали, които да не следя изкъсо и пак да разбирам за какво става дума, тъй като ги гледам предимно вечер след работа и целта ми е да си почина, а не да се напрягам допълнително. Въпреки това, в този списък ще намерите и по-сериозни, така да се изразя, сериали, в които наистина трябва да внимавате в картинката. Отново подредбата е случайна.

Любими сериали

Кухня 

"Кухня" е, може би, най-любимият ми сериал. Не знам колко пъти съм го гледала, знам почти всички реплики наизуст и въпреки това, все още ми е интересен и забавен. Даже наскоро го гледах отново.

Детайли за сериала

Жанр: Приключенски, Комедия, Драма;
Времетраене: 25 минути/епизод;
Сезони: 6;
Година: 2012-2016;
Сценарист: Екип;
Режисьор: Дмитрий Дяченко;
Оценка в IMDB: 8.6/10;
Линк към IMDB: Кухня;


Резюме

Максим Лавров иска да стане велик шеф-готвач. Но открива, че кухнята не е място, където да направи лесна кариера. И в ресторант "Клод Мане" тази професия изглежда още по-трудна от просто готвене.


Трейлър


Malcolm In The Middle (Малкълм)

Едва ли има някой, който да не е гледал Малкълм, и то още като дете. Историята на това колкото и ненормално, толкова и нормално семейство, винаги ми е забавна и все още гледам с интерес.

Детайли за сериала

Жанр: Комедия, Семеен;
Времетраене: 22 минути/епизод;
Сезони: 7;
Година: 2000-2006;
Сценарист: Екип;
Режисьор: Тод Холанд;
Оценка в IMDB: 8.1/10;
Линк към IMDB: Malcolm In The Middle;


Резюме

Умен тийнейджър опитва да оцелее в ежедневието си със своето странно семейство.


Трейлър


The Middle (По средата)

Още един много любим комедиен сериал, който съм гледала страшно много пъти и още ме забавлява. Малко по-различен е от Малкълм, например, въпреки, че има много общо, и това е бъркотията в семейството. Но семейство Хек са ми доста по-симпатични.

Детайли за сериала

Жанр: Комедия, Семеен;
Времетраене: 22 минути/епизод;
Сезони: 9;
Година: 2009-2018;
Сценарист: Ейлийн Хеслер, Диан Хелин;
Режисьор: Ейлийн Хеслер, Диан Хелин;
Оценка в IMDB: 7.6/10;
Линк към IMDB: The Middle;


Резюме

История за ежедневните несполуки на една жена и нейното странно семейство, и техните опити да оцелеят в малкото градче Орсън, Индиана.


Трейлър


The Big Bang Theory (Теория за Големия Взрив)

"Теория за Големия взрив" е изключително изпипан сериал, който много ме забавлява. Обожавам Шелдън и неговата страхотна логика. Също, много ми харесва градацията на някои от героите. Един от любимите ми моменти е този, в който Шелдън беше решил, че не му трябва план и ще прави каквото си реши, и свиреше на бонго в 2 през нощта. 
Другият ми любим момент е, когато Пени и Шелдън се учеха един друг на популярни личности всеки от своята сфера. Проведоха горе-долу следния разговор (цитирам по памет):
Пени показва снимка:
Шелдън: Кардашиян!
Пени: По-конкретно?
Шелдън: Клоуи!
Пени: Уоу! Как позна?
Шелдън: Ако изглежда като Ким, значи е Ким. Ако малко прилича на Ким, значи е Кортни. Ако изобщо не прилича на Ким, значи е Клоуи!

Детайли за сериала

Жанр: Комедия, Романтичен;
Времетраене: 22 минути/епизод;
Сезони: 7;
Година: 2007-2017;
Сценарист: Екип;
Режисьор: Марк Сендроуски;
Оценка в IMDB: 7.4/10;
Линк към IMDB: The Big Bang Theory;


Резюме

Жена се мести в апартамента срещу двама брилиянтни физици, без социални умения, и им показва колко малко знаят за живота извън лабораторията.


Трейлър


Pretty Little Liars (Малки сладки лъжкини)

Гледах сериала на дърти години, много след като другите го бяха изгледали. Не очаквах да ми хареса толкова, честно казано. Това е от сериалите, в които постоянно става нещо и трябва да се следи много изкъсо, за да разберете какво точно се случва. Възхищавам се как са избрали само красиви актьори и актриси, наистина са се постарали.
Не ми харесва типичното за американските филми, как тийнейджърки изглеждат като 30 годишни, правят абсолютно каквото си искат и всичко винаги им се разминава. Но основната история е добра.

Детайли за сериала

Жанр: Комедия, Романтичен;
Времетраене: 44 минути/епизод;
Сезони: 12;
Година: 2010-2017;
Сценарист: Екип;
Режисьор: Екип;
Оценка в IMDB: 7.4/10;
Линк към IMDB: Pretty Little Liars;


Резюме

Четири приятелки се изправят срещу анонимен враг, който заплашва да разкрие тъмните им тайни, докато се опитват да разкрият изчезването на най-добрата си приятелка.


Трейлър


Gossip Girl (Клюкарката)

Гледах сериала с интерес докрая, въпреки, че още в първия епизод разбрах кой е Клюкарката. Нелепа ситуация с несъобразителен приятел. Казвам "Почнах да гледам "Клюкарката" и ми се отговаря "Аа, онзи сериал, дето еди кой си се оказа Клюкарката". 
Докрая се надявах да се е объркал, но уви. От тази гледна точка, не знам дали сериалът е предвидим и дали може да се отгатне още от начало.
Обожавам любовната история между Блеър и Чък, колкото и да е токсична, и харесвам развитието, което имат.
Дразни ме същото, както и в Малки сладки лъжкини.

Детайли за сериала

Жанр: Драма, Романтичен;
Времетраене: 42 минути/епизод;
Сезони: 6;
Година: 2007-2012;
Сценарист: Екип;
Режисьор: Екип;
Оценка в IMDB: 7.4/10;
Линк към IMDB: Gossip Girl;


Резюме

Привилегировани тийнейджъри, живеещи в Upper Eastside в Ню Йорк не могат да скрият тайните си от безмилостен блогър, който винаги гледа.


Трейлър


House M.D. (Доктор Хаус)

За моя огромна радост, гледах сериала преди да стана хипохондричка. Ако имате и най-малки съмнения, относно здравето си, определено сериалът може да ви повлияе негативно. Д-р Хаус е любимият ми персонаж и много ми харесва как нарича нещата с истинските им имена, макара да изглежда супер циничен.

Детайли за сериала

Жанр: Драма, Мистерия;
Времетраене: 44 минути/епизод;
Сезони: 8;
Година: 2004-2012;
Сценарист: Екип;
Режисьор: Екип;
Оценка в IMDB: 8.7/10;
Линк към IMDB: House M.D.;


Резюме

Антисоциален доктор, специализиращ в диагностична медицина прави всичко необходимо да разреши сложни случаи, с помощта на своя екип.


Трейлър


Sherlock (Шерлок)

Смея да твърдя, че Бенедикт Къмбърбач е идеалният Шерлок Холмс. Антисоциален, циничен и безкрайно умен, той много прилича на други мои любими герои - Шелдън Куупър и Д-р Хаус. Дори съм попадала на миймове онлайн със снимки на тримата и надпис - "Представете си тези тримата в една стая.... да спорят". Това бих искала да го видя.

Детайли за сериала

Жанр: Криминален, Драма, Мистерия;
Времетраене: 1 ч. и 28 мин./епизод;
Сезони: 4;
Година: 2010-2017;
Сценарист: Екип;
Режисьор: Екип;
Оценка в IMDB: 9.1/10;
Линк към IMDB: Sherlock;


Резюме

Съвременна актуализация на вечната класика. Известен детектив и неговият партньор лекар решават престъпления в Лондон през XXI век.


Трейлър


Chernobyl (Чернобил)

По принцип, не обичам да гледам филми и сериали за такива големи трагедии, защото много ги изживявам. Но този хит имаше толкова много положителни отзиви, че нямаше как да го пропусна. Сериалът е изграден много добре и наистина предава емоцията от събитията, което е едно от най-важните неща. Не съм сигурна доколко фактите са достоверни, но според критици и фенове, са доста адекватни. 

Детайли за сериала

Жанр: Драма, Исторически, Трилър;
Времетраене: ок. 60 минути/епизод;
Сезони: 1;
Година: 2019
Сценарист: Крейг Мейзин;
Режисьор: Йохан Ренк;
Оценка в IMDB: 9.4/10;
Линк към IMDB: Chernobyl;


Резюме

През Април 1986 г експлозия в ядрен реактор в Чернобил, СССР се превръща в една от най-големите катастрофи, предизвикана от човечеството.


Трейлър


Prison Break (Бягство от затвора)

По принцип, не обичам екшъни. Но много се радвам, че гледах този. Изключително интересен, всеки епизод е изпълнен със събития, които изграждат лека-полека основната история. Образите са много добре изградени, даже имам плюшена играчка, кръстена на един от тях.
Спомням си, че последният сезон се скъсах от рев, а на филма след него, който поясняваше цялата история, пак се скъсах от рев.

Детайли за сериала

Жанр: Екшън, Криминален, Драма;
Времетраене: 44 минути/епизод;
Сезони: 5;
Година: 2005-2017;
Сценарист: Екип;
Режисьор: Екип;
Оценка в IMDB: 8.3/10;
Линк към IMDB: Prison Break;


Резюме

Поради политическа конспирация, невинен мъж е осъден на смърт и единствената му надежда е неговият брат, който превръща в своя лична мисия да освободи брат си, като сам влезе в затвора и организира бягство отвътре.


Трейлър


Под прикритие (Under Cover)

Говорейки за екшъни, няма как да не спомена и "Под прикритие". Според мен, това е най-добрият български сериал, правен в последните 30 години. Много добре илюстрирана действителност и уникални герои, които са емблематични за актьорите. Много време ми отне да свикна, че Михаил Билалов си е Михаил Билалов, а не е Джаро.
Единственият недостатък е най-най-главният герой Мартин, и по-точно, актьорът Ивайло Захариев. Е, можеше поне за главната роля да изберат някой по-талантлив.

Детайли за сериала

Жанр: Екшън, Криминален, Драма;
Времетраене: 60 минути/епизод;
Сезони: 5;
Година: 2011-2016;
Сценарист: Екип;
Режисьор: Димитър Гочев и Виктор Божинов;
Оценка в IMDB: 8.3/10;
Линк към IMDB: Prison Break;


Резюме

Обикновено момче от краен софийски квартал става първият полицай "под прикритие" в България. Принуждаван като малък от баща си да краде и да мами, Мартин се превръща в перфектния лъжец. Това негово умение, както и ненавистта му към подземния свят, го правят най-подходящия човек за опасна мисия - да бъде внедрен в престъпната организация на голям и влиятелен бизнесмен. Докато навлиза в тайните на групировката и живее в непрекъснат страх да не бъде разкрит, Мартин се влюбва в най-неподходящата жена - приятелката на Джаро - Съни. Точно когато печели доверието на мафиотите, се оказва, че истинските врагове са в полицията. Мартин остава сам срещу всички, изправен пред трудни решения.


Трейлър


Кой е вашият любим сериал?

хохо,
Teo

Сподели:

0 Коментари